De Drie Koningen Zeeburgereiland

donderdag 14 november

Het plan ‘De Drie Koningen’ is van de combinatie Vink Bouw Nieuwkoop B.V., Grayfield, Architectenbureau TANK, adviesbureau iLINQ en Brouwerij ’t IJ B.V. werd als beste beoordeeld. Zij zijn inmiddels druk met een nieuwe invulling te geven aan de drie silo’s in de Sportheldenbuurt op het Zeeburgereiland.

Het plan bestaat uit een divers programma met een kinderspeelvoorziening, wellness, eventspace en eenkamerhotel, foodlab, brouwcafé, horeca, kantoorruimtes en drie openbare dakterrassen. De betonnen silo’s van elk 23 meter hoog, krijgen een houten opbouw van nog eens 15 meter. Nu de gunning definitief is, gaan de initiatiefnemers de plannen verder uitwerken en naar verwachting zal het plan in 2020 gerealiseerd zijn.

De drie silo’s zijn overblijfselen van de voormalige Rioolwaterzuivering Oost en staan middenin de Sportheldenbuurt. Dat is de eerste woonbuurt op het Zeeburgereiland en nadert voltooiing. Het is stadswijk met een diversiteit aan woningen, bewoners en voorzieningen. In het hart van de wijk komt nog de Urban Sport Zone in een parkachtige omgeving, met grote sportvelden, een sporthal en de grootste betongesmeerde skatebaan van Nederland.

Wij worden hier verwacht om 16 uur om te worden rondgeleid.

Aansluitend gaan we borrelen in het Fort bij Abcoude aan de Molenweg 19 (ca. 15 minuten rijden).

 

Locatie