Grote Netwerkborrel 2019 in Bunschoten

donderdag 12 september

Ook dit jaar is er weer een Netwerkborrel georganiseerd. Dit keer gaan we naar Bunschoten.

En we starten daar op de visafslag aan de kop van de Oude Haven. Het gebouw werd in 1923 neergezet als vervanging van een bestaand houten gebouw op die plaats. Het oorspronkelijk ontwerp van de Bunschoter architect Hendrik Dekkers was minder sober dan het gebouw dat uiteindelijk gerealiseerd werd. Het gebouw kent één bouwlaag. Aan de noordzijde is de gevel aan twee zijden afgeschuind.

Het oorspronkelijke interieur, inclusief de trapsgewijs oplopende van 1 t/m 100 genummerde houten banken, is bewaard gebleven. Ook de veilingklok en de rails met wagen en zinken kiepbak maken deel uit van dit oorspronkelijke interieur.

Het gebouw van de voormalige visafslag is erkend als rijksmonument vanwege de architectuurhistorische en de cultuurhistorische waarde. Zowel exterieur als interieur zijn gaaf bewaard gebleven. Het gebouw is een kenmerkend onderdeel voor de oude vissersplaats Spakenburg uit de periode voor de afsluiting van de Zuiderzee. Het gebouw toont op welke wijze deze voor het dorp belangrijke vorm van handel in vis in de praktijk in zijn werk ging. Ook de markante ligging op de kop van de Spakenburgse haven speelde een rol bij de aanwijzing tot rijksmonument.

In 1986 is de visafslag gesloten. Vanaf die tijd is het gebouw in gebruik als museum. Wij zullen over de visafslag, het gebouw en haar gebruik, een presentatie krijgen.

Na de presentatie maken wij een korte wandeling naar de Scheepswerf Nieuwboer. Daar gaan we netwerken met een drankje en een hapje.

 

Een netwerkborrel is om te netwerken. Dus neem introducees mee. Wij hopen op 3 introducees per lid. Graag de introducees even doorgeven aan de Secretaris.

 

De bijeenkomst start om 16 uur op de visafslag aan de Havendijk 28 te Bunschoten.

Locatie

Afbeeldingsresultaat voor Visafslag Bunschoten

 

Afbeeldingsresultaat voor Scheepswerf Nieuwboer